webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
  webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
Support
 Support home
 Inleiding webhosting
 Veel gestelde vragen
 Veel gebruikte termen
 Contactformulier
 Overige formulieren
 Aanbevolen software
 Resource links


Overige informatie
Heeft u in de support sectie geen antwoord op uw vragen kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via onderstaande informatie of vul het contactformulier in.

Telahost (Telamedia)
Brouwerstraat 14
8356 DV Blokzijl
Tel. 06 1008 1448
info@telahost.net
webhosting websitehosting hosting website websites domeinnaam domeinnamen domein domeinen registratie server
Telahost Titel Telahost logo
Introductie Webhosting Domeinnamen Bestellen Support
Support \ Inleiding webhosting
Als u net komt kijken op het gebied van de webhosting en webdesign dan kan alle informatie nogal overweldigend zijn. Wij hebben daarom een korte inleiding met uitleg van een aantal veel gebruikte termen geschreven.


Wat is webhosting eigenlijk?
Als we het over webhosting hebben, dan wordt hiermee het beschikbaar stellen van een plaatsje op het internet bedoeld. Dat plaatsje (ook wel webspace genoemd) is een ruimte op de harde schijf van een computer (ook wel server genoemd) die continu in verbinding met het internet staat. Op die server staan weer een aantal programma's met speciale taken: de Webserver, de Mailserver en de FTP-server. Via bijvoorbeeld de FTP-server kunt u bestanden op uw webspace zetten en die verzameling bestanden wordt dan aangeboden door middel van de Webserver zodat ze uiteindelijk als website in een webbrowser kan worden bekeken.

Een website (ook wel homepage genoemd) is dus de naam die gebruikt wordt voor een verzameling samenhangende pagina's die via het wereld wijde web (WWW) beschikbaar zijn. Om uw website voor iedereen makkelijk bereikbaar te maken kunt u een domeinnaam gebruiken (bijv. www.telahost.net). Deze domeinnaam wordt dan aan uw webspace gekoppeld zodat iedereen op de juiste plek terecht komt wanneer ze uw domeinnaam in een webbrowser intoetsen.


Wat voor bestanden worden er voor een website gebruikt?
htmlDe basis van een website is de HTML-pagina. De HTML-pagina is een bestand met als extensie .html (.htm mag ook). In deze pagina kunt u dus HTML schrijven en HTML is een reeks van instructies die aan de webbrowser kunnen worden gegeven om bijvoorbeeld afbeeldingen of tabellen weer te geven. Voor een uitgebreide omschrijving van hoe u HTML gebruikt, kunt u hier een kijkje nemen.

Naast het gebruik van HTML, heeft u bij ons ook de beschikking over PHP en CGI. Dit zijn beiden programmeertalen die gebruikt kunnen worden om een website interactief te maken. Een goed voorbeeld hiervan is een gastenboek of een webwinkel. Een programmeertaal is simpel gezegd een verzameling instructies en methodes om keuzes mogelijk te maken. Voor meer informatie omtrent PHP kunt u hier terecht en als u meer over CGI wilt weten kunt u hier een kijkje nemen.


Hoe zet ik mijn HTML-pagina's op mijn webspace?
filemanagerHet plaatsen van bestanden op uw webspace gaat via FTP. En het is dus van belang dat u verbinding met de FTP-server maakt. De FTP-server is toegespitst op het uitwisselen van bestanden.

Hoe u verbinding met de FTP server maakt, hangt af van welk programma u gebruikt. Hier zijn speciale programma's voor zoals SmartFTP en CuteFTP. Maar met sommige moderne webbrowsers is het ook mogelijk om in de FTP server te komen. Voor een gedetailleerde beschrijving van het verbinding maken met de FTP-server kunt u hier verder lezen.

Als u eenmaal verbinding heeft, kunt u de HTML bestanden plaatsen. Hoe dit in zijn werk gaat is ook afhankelijk van het programma dat u gebruikt. Voor een gedetailleerde beschrijving van het plaatsen van bestanden kunt u hier verder lezen.

N.B. Als alternatief voor het gebruik van een FTP programma kunt u ook het controlepaneel gebruiken om bestanden te plaatsen. Ga naar http://cp.telahost.net waar u op het controlepaneel inlogt met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u van ons heeft ontvangen. U drukt dan op de knop "Files", en drukt onderaan de pagina op "Upload files to current directory".


Overige informatie
Als u verder nog vragen heeft raden wij u eerst aan om de veel gestelde vragen en de veel gebruikte termen door te lezen. Ook hebben we een lijst met links naar aanvullende informatiebronnen. Als u verder nog iets wilt weten dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of door te mailen naar support@telahost.net.
webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
Algemene voorwaarden  /  Privacybeleid  /  Nieuwsbrief 2005 Telamedia  /  Alle vermelde prijzen zijn inclusief 19% BTW