webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
  webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
Support
 Support home
 Inleiding webhosting
 Veel gestelde vragen
 Veel gebruikte termen
 Contactformulier
 Overige formulieren
 Aanbevolen software
 Resource links


Overige informatie
Heeft u in de support sectie geen antwoord op uw vragen kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via onderstaande informatie of vul het contactformulier in.

Telahost (Telamedia)
Brouwerstraat 14
8356 DV Blokzijl
Tel. 06 1008 1448
info@telahost.net
webhosting websitehosting hosting website websites domeinnaam domeinnamen domein domeinen registratie server
Telahost Titel Telahost logo
Introductie Webhosting Domeinnamen Bestellen Support
Support \ Veel gestelde vragen \ Domeinnamen

Ik wil een domeinnaam bij jullie bestellen. Hoe gaat dat?
U gaat naar het bestelformulier en vult 1 of meerdere domeinnamen in die u wilt bestellen en volgt de stappen zoals die zijn aangegeven. Als u geen hostingpakket afneemt, vul dan bij het "opmerkingen" veld in stap 2, in wat er met de domeinnaam moet gebeuren. We kunnen de domeinnaam naar een andere website verwijzen of u kunt hem gewoon bij ons parkeren omdat u bijvoorbeeld pas later een website wilt maar nu alvast de domeinnaam zeker wilt stellen.


Hoe lang duurt het voordat een domeinnaamregistratie actief is?
Over het algemeen duurt het ongeveer 1-2 dagen voordat een domeinregistratie actief is. De .nl domeinnamen worden alleen op werkdagen verwerkt. Dit betekent dat een .nl domeinregistratie die op vrijdag vrijdag plaats vindt, vaak pas maandag of dinsdag zal werken. Een andere domeinregistratie (.com/.net/.org/etc.) die op vrijdag plaats vindt, zal vaak zaterdag of zondag al werken.


Ik heb al een domeinnaam. Hoe koppel ik die aan mijn hostingaccount?
U dient uw domeinnaam naar de volgende nameservers te wijzen:

ns1.telahost.net
ns2.telahost.net

Vervolgens logt u in op http://cp.telahost.net en klikt u onder het kopje "Your account" op de knop "Domain Setup". In het volgende scherm drukt u dan op "Add Another Domain" of "Change a Domain Name" en vervolgens vult u de juiste domeinnaam in.


Ben ik verplicht een hostingpakket te bestellen bij een domeinnaam?
Nee, dit is niet verplicht. U kunt de domeinnaam ook gewoon parkeren of naar een andere website doorwijzen. En u kunt er eventueel ook later nog een hostingpakket bij nemen. Vul, tijdens het bestellen, bij het "opmerkingen" veld in stap 2, in wat er met de domeinnaam moet gebeuren. Als u op een later tijdstip wijzigingen wilt doorvoeren, stuur dan een email naar support@telahost.net en wij wijzigen dit kostenloos voor u.


Hoe kan ik een domeinnaam verhuizing aanvragen?
Om van een ander bedrijf naar ons te verhuizen, gebruikt u het bestelsysteem. Hier vult u de domeinnaam in die u wilt verhuizen en u volgt daarna gewoon de rest van het bestel proces. Om uw domeinnaam van ons naar een ander bedrijf te verhuizen, stuurt u een email naar: support@telahost.net.


Hoe maak ik een subdomein aan?
U logt in op het controlepaneel via http://cp.telahost.net. Vervolgens drukt u, onder het kopje "Your account", op de knop "Subdomain Management". Op de volgende pagina vult u in het veld, achter de tekst "Add Sub-Domain", uw gewenste subdomein in. Als laatste drukt op op de knop "Create". Het systeem heeft nu een mapje met de naam van uw subdomein in uw "public_html" map aangemaakt. Dus als u bijvoorbeeld "uwnaam.domeinnaam.nl" (zonder aanhalingstekens) als subdomein heeft opgegeven, dan moet u de bestanden voor dit subdomein in het mapje met de naam "uwnaam" plaatsen.
webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
Algemene voorwaarden  /  Privacybeleid  /  Nieuwsbrief 2005 Telamedia  /  Alle vermelde prijzen zijn inclusief 19% BTW